Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΣΣΚΑ ΣΤΟΥΣ 8 --- ΕΞΩ Η ΣΕΒΙΛΛΗ.....

Στην… αφρόκρεμα των «8» του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έφυγε νικήτρια με 2-1 από τη Σεβίλλη.
Ένα γκολ του Χόντα -ευγενική χορηγία του Πάλοπ- αποδείχθηκε χρυσό για τους Ρώσους, οι οποίοι, σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, «έγιναν καπνός» με μια μεγάλη πρόκριση από την Ανδαλουσία. Απογοητευτική η Σεβίλλη, μπόρεσε απλά να ισοφαρίσει με τον Περότι (το 0-1 είχε κάνει ο Νέσιντ) και έμεινε για μια ακόμη χρονιά εκτός προημιτελικών.
Αν τύχαινε να παρακολουθήσει κανείς τα δύο… άκρα του πρώτου ημιχρόνου (πέντε λεπτά από την έναρξη και αλλά τόσα πριν τη λήξη), θα πίστευε ότι γίνεται ματσάρα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Πόσο γελασμένος θα ήταν…
Με το «καλημέρα» οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, μόλις στο 3’ ο Ακινφέεφ σταματούσε με υπερένταση το κοντινό πλασέ του Φαμπιάνο και το παιχνίδι προετοίμαζε για μεγάλες συγκινήσεις… Όχι ότι δεν κράτησε τελικά την… υπόσχεση, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά αφόρητης βαρεμάρας και στείρας προσήλωσης στις τακτικές (της μεν ΤΣΣΚΑ να «φτιάξει» πρωτοβουλία και της δε Σεβίλλης να παίξει τις αντεπιθέσεις) για να γίνει αυτό.
Εκεί, λοιπόν που το… ζάπινγκ κόντευε να μετατραπεί σε αναγκαστική επιλογή, το ματς πήρε φωτιά. Μέσα σε δύο λεπτά η πρόκριση πρόλαβε να μετακομίσει από το πλευρό της Σεβίλλης, σε αυτό της ΤΣΣΚΑ (0-1, ωραίο πλασέ του Νέσιντ) και αμέσως μετά να κάτσει ακριβώς στη… μέση (1-1, προβολή του Περότι που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα).
Η είσοδος του Φρεντερίκ Κανουτέ με την έναρξη του β’ μέρους έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του Χιμένεθ να μετατρέψει επιτέλους σε «αφεντικό» του αγώνα την ομάδα του. Παραλίγο, δε, να δικαιωθεί πριν καν περάσουν δέκα λεπτά, όμως το κεφάλι του Περότι -μετά την πρώτη κεφαλιά του Κανουτέ- βρέθηκε τόσα εκατοστά μακριά από την μπάλα, όσα χρειαζόταν για να μην τη στείλει στα δίχτυα.
Η Σεβίλλη βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ που θα την έβαζε μπροστά, όμως η «τιμωρία» για το ότι δεν τα κατάφερε, έμελλε να είναι σκληρή. Το φαινομενικά ακίνδυνο φάουλ του Χόντα το μετέτρεψε σε… θανάσιμα επικίνδυνο ο Πάλοπ, η μπάλα μετά τα χέρια του, κατέληξε στον ουρανό των διχτύων και η ΤΣΣΚΑ πήρε αναπάντεχα -αλλά όχι άδικα με βάση την εικόνα της- το προβάδισμα.

ΠΗΓΗ : ΣΠΟΡFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου