Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΧΑΛΑΡΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ.....

Σε ρυθμο ρελαντι η Μπαρτσελονα νικησε 4-0 την Στουτγκαρδη και πηρε την προκριση.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και ενδιάμεσα δημιούργησε ουσιαστικά το δεύτερο της ομάδας του για τον Πέδρο Ροντρίγκεθ. Το 4ο ήρθε από τον Μπόγιαν, ενώ η Στουτγκάρδη δεν δημιούργησε καμία καλή ευκαιρία στο ματς.
Με το κάζο της Ρεάλ Μαδρίτης «σφηνωμένο» λες στο μυαλό τους μπήκαν στο γήπεδο οι Καταλανοί. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δεν έδειξαν καμία διάθεση για αστεία σχετικά με την πρόκριση και με τη συμπλήρωση κιόλας του εικοσάλεπτου ξεκαθάριζαν πως κλισέ σχετικά με τους Γερμανούς και την… κατάληξη των παιχνιδιών με έντεκα που εκείνοι συμμετέχουν δεν επρόκειτο να ακουστούν απόψε στο «Καμπ Νου».
Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν διέθεταν έναν Μέσι που δείχνει να «παίρνει φωτιά» στο πιο κατάλληλο σημείο της σεζόν. Ο Αργεντινός συνέχισε… από ‘κει που είχε μείνει την Κυριακή απέναντι στη Βαλένθια και μετέτρεψε σχετικά εύκολα την άμυνα της Στουτγκάρδης στο επόμενο «θύμα» του.
Μόλις στο 13’, λοιπόν, ξεκίνησε λίγο κάτω από το κέντρο, εκμεταλλεύτηκε τον φόβο των αμυντικών για διαπόμπευση, σε περίπτωση που επιχειρούσαν να τον κόψουν και φτάνοντας έξω από την περιοχή «ζωγράφιζε» με απίστευτη άνεση το προβάδισμα των Καταλανών και στο 22' φρόντισε να τους «τελειώσει». Με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Τουρέ, παράλληλη μπαλιά του Ιβοριανού και ο Πέδρο από κοντά πέτυχε το 2-0. Οι Καταλανοί έριξαν ταχύτητα, μη επιτρέποντας όμως στη Στουτγκάρδη να κάνει το παραμικρό.
Οι Καταλανοί βλέποντας την ομάδα τους να είναι ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης άρχισαν να κάνουν τα δικά τους όνειρα για κούπα στη Μαδρίτη. Ο Λίονελ Μέσι... φρόντισε να τους προσφέρει ακόμα κάποιες μαγικές στιγμές και στο 60' αφού πήρε την μπάλα από εκπληκτικό τακουνάκι του Άλβες, με πανέξυπνο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τον Λέμαν για τρίτη φορά στο... κανάβατσο.
Ο Αργεντίνος πέτυχε το τέταρτο γκολ στη διοργάνωση, προσπάθησε για το χατ τρικ, ωστόσο ο Γερμανός πορτιέρο κατάφερε να αποσοβήσει την τεσσάρα. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αποφεύχθηκε στο 90' με τον Μπόγιαν - δυο λεπτά μετά την είσοδό του- να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ιμπραϊμοβιτς και διαμορφώνει το 4-0.
Το ταξίδι για την Μαδρίτη γίνεται ακόμα πιο σύντομο και η πρόκληση για κούπα στο «Μπερναμπέου» μεγαλύτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου