Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ






- Ζλάταν Ιμπαϊμοβιτς ο δεύτερος πιο καλά αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής με κασέ που ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ανά έτος. Παίκτης της Μπάρτσα και της Εθνικής Σουηδίας, ο Ιμπραϊμοβιτς κατάγεται από τη φυλή των Ρομανισάελ που μετοίκησε στη Σουηδία και τη Νορβηγία.
- Έρικ Καντονά ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Γαλλίας. Καυγατζής, αθυρόστομος και ερριστικός στο παιχνίδι του. Ο Kαντονά ανήκε στη φυλή των Manush που υπερβαίνει τους 500.000 στη Γαλλία.
-Χρήστος Πατσατζόγλου ο πρωην αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού με τα φοβερά μακρινά ευρωπαϊκά του σουτ. Ο Πατσατζόγλου ανήκει στη φυλή των Ρόμα που αριθμεί πάνω από 200.000 μόνο στην Ελλάδα.
- Γιεσούς Νάβας ο δεξιός μέσος της Σεβίλλης και μακράν το κακό παιδί της ομάδας. Η τρίπλα του είναι ασύγκριτη και θωρείται βασικότατο στέλεχος της ομάδας αν και δεν έχει κλείσει τα 24. Ανήκει στη φυλή των Ιβήρων Καλέ που ξεπερνά τους 650.000 στην Ισπανία.
- Μίλαν Μπάρος ο Τσέχος γκολτζής της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τσεχίας. Ανήκει στη φυλή των Sinti που εγκαταστάθηκε στην Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλία.
- Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες με εμφανίσεις σε Άρσεναλ, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα μόλις στα 25 του χρόνια είναι σίγουρα ένας μοντέρνος ταξιδιώτης. Και αυτός έχει ρίζες στους Ίβηρες Καλέ της Ισπανίας.
- Αντρέα Πίρλο ο εφευρετικός και πεισματάρης μέσος της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας που σήκωσε και το Μουντιάλ του 2006. Ανήκει στη φυλή των Sinti που έχει πληθυσμό άνω των 130.000 στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου