Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Πολλοί κάνουν λόγο για φανατισμό, κάποιοι άλλοι μιλούν για "αρρώστια" και για υπερβολικές αντιδράσεις από τους οπαδούς της. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα απ' όλα τα παραπάνω, παρά μόνο λατρεία. Δεν έχεις πολλές επιλογές με τη Μπόκα Τζούνιορς. Τη μισείς ή τη λατρεύεις. Εδώ και εκατό χρόνια είναι κάποιοι που κάνουν το δεύτερο. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν...Ήταν 3 Απριλίου του 1905 όταν πέντε φίλοι, παιδιά μεταναστών από την Γένοβα της Ιταλίας σκέφτηκαν την ίδρυση μιας ομάδας που θα κόντραρε την Ρίβερ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι τα παιδιά αυτά θα έγραφαν την πρώτη σελίδα στην πλούσια ιστορία της μεγαλύτερης ομάδας της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής. Το όνομα είχε βρεθεί και ήταν το Μπόκα Τζούνιορς λόγω της περιοχής LaBoca του Μπουένος Άιρες, ενώ η λέξη Juniors προστέθηκε για να δώσει ένα αγγλικό τόνο και να προσδώσει ένα κύρος στην ομάδα, για να αντισταθμίσει την άσχημη φήμη της περιοχής LaBoca. Τα πρώτα χρόνια η Μπόκα δεν είχε συγκεκριμένη φανέλα, φορώντας κάθε φορά και διαφορετική. Η πρώτη φανέλα ήταν ροζ με μια ασπρόμαυρη διαγώνια λωρίδα. Με αυτές τις εμφανίσεις η Μπόκα αγωνιζόταν μέχρι και το 1907 όταν και οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να πάρει τα χρώματα της σημαίας του πρώτου καραβιού που θα έμπαινε στο λιμάνι του Μπουένος Άιρες. Το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Μπουένος Άιρες ήταν Σουηδικό με αποτέλεσμα η φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς έχει το μπλε και το κίτρινο. Οι οπαδοί της Μπόκα έχουν το παρατσούκλι "χενείζες" που σημαίνει τα παιδιά από τη Γένοβα και θεωρούνται οι πιο φανατικοί οπαδοί στον κόσμο.

Το γήπεδό της είναι το Λα Μπομπονέρα και σημαίνει σοκολάτα!

Ο Δεκάλογος των οπαδών της Μπόκα
1 Είμαι μέλος της Μπόκα Τζούνιορς.
2 Όπως στην ανθρωπότητα, όπως ο γιος, έτσι και οι κότες (οπαδοί Ρίβερ) πρέπει να αναγνωρίσουν ποιος είναι ο πατέρας.
3 Δίδασκε στους άλλους τη χαρά του να είσαι "μποστέρος".
4 Να γνωρίζεις ότι παρότι οι κότες κακαρίζουν, το γουρούνι είναι αυτό που σφάζουν. Και όλα καλά στο σπίτι της χήνας (ξανά αναφορά στους οπαδούς της Ρίβερ).
5 Να έχεις προτεραιότητα την Μπόκα Τζούνιορς, τους 12κατους και την οικογένεια (12 είναι η αναφορά που στον δωδέκατο παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς τον κόσμο).
6 Όχι πίτσα πριν το πάρτι (για τα παιχνίδια της Μπόκα).
7 Να έχουμε ως μοναδικά σύμβολα, τη σημαία και την μπλε κίτρινη φανέλα.
8 Να δίνεις το παρών στα γήπεδα που αγωνίζεται η Μπόκα Τζούνιορς.
9 Να βρεθείς έστω και μία φορά στο ναό του ποδοσφαίρου το "Μπομπονέρα".
10 Την τελευταία ημέρα της ζωής σου να γίνεις Ρίβερ, για να μην πεθάνει οπαδός της Μπόκα, για να υπάρχει ένας "γκαλίνας" λιγότερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου